echtscheiding co-ouderschap alimentatie

Echtscheiding - Co-ouderschap en alimentatie

Een echtscheiding heeft niet alleen een impact op beide partners. Ook uw kinderen beleven deze periode intens mee. U wilt natuurlijk het allerbeste voor uw kinderen en daarbij staat Advocaat du Moulin & Partners u graag bij. Bemiddeling is een waardevol alternatief om conflicten op te lossen.

Co-ouderschap

Beide ouders willen betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen. Als partners eenmaal besluiten om elk een verschillende weg op te gaan, blijft de gezamenlijke opvoeding van groot belang voor de kinderen. Goede afspraken over co-ouderschap zijn dan ook cruciaal. Zo kunnen kinderen een band met hun beide ouders opbouwen en behouden. Co-ouderschap is samen overleggen en opvoeden. En dat is soms niet gemakkelijk.

Advocaat du Moulin & Partners biedt u graag haar expertise bij de bemiddeling van het co-ouderschap. Zo kunnen u en uw ex-partner constructief op zoek gaan naar de beste regeling. Communicatie en overleg staan daarbij centraal. Die regeling moet ook praktisch haalbaar zijn én vanzelfsprekend rekening houden met de kinderen.

Alimentatie

Bij een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn speelt alimentatie ook een grote rol. Beide ouders zijn verplicht om bij te dragen in het onderhoud van hun kinderen. Hoe de verdeling hieromtrent verloopt is niet bij wet bepaald. De ex-partners kunnen samen een aanpak kiezen die voor hen het gemakkelijkst realiseerbaar is.

Net zoals het co-ouderschap kan de regeling rond alimentatie moeizaam verlopen. Hiervoor kunt u ook bij Advocaat du Moulin & Partners terecht.

Contacteer ons om een afspraak vast te leggen, zodat we samen uw situatie kunnen bespreken.
Onze tarieven kan u hier raadplegen.